Alle artiklen in Geen categorie

Ook de Telegraaf bracht het onder de aandacht.

2015-03-05 09.09

Onder de aandacht in de Telegraaf! Stone Paper

Gunter Pauli

gunter

Wist je dat Gaia Concept BV sinds een maand een samenwerking heeft met Gunter Pauli. De schrijver van het boek ‘The blue economy’en mede oprichter van ZERI

Gunter is onder andere de aanjager van Stone Paper.

Ondernemend Nederland Innovaties

closeupu

Op zondag 6 April zijn wij te zien in het programma innovatie op RTL7 om 10.00 uur. Hier zien jullie een glimp van onze fabriek waar het Stone Paper wordt gemaakt.

Zaterdag 12 April is de herhaling te zien om 13.00 uur, eveneens op RTL7

Schrijf het in de agenda.

Het goede doel

Puzzelboek

Behalve onze bijdrage om het milieu te ontlasten besteden wij ook graag aandacht aan het goede doel.

Door het plaatsen van een advertentie dragen wij bij aan een gratis puzzel- en kleurboeken voor kinderen in ziekenhuizen en medisch kinderdagverblijven.

Voor meer informatie bezoek de website van KinderpuzzelNederland

Ook België spreekt er over.

In België vliegen de stenen je om de oren. Want ook onze Belgische vrienden ontdekken Stone Paper (Gaiakraft) meer en meer. Hierbij de link naar de uitzending van twee weken geleden.

Nieuwe kansen

signing

Gaia-Concept BV heeft twee weken geleden de nieuwe contracten getekend met de gloed nieuwe fabriek in China. De vraag naar Stone Paper is zo groot dat er besloten is een nieuwe fabriek te openen. Uiteraard zijn wij blij met deze ontwikkelingen want hiermee is de steun tot het verminderen van schadelijke effecten voor het milieu des te groter.

De investeringen zijn gedaan omdat de feiten voor zich spreken. Het vervangen van papier, daar waar mogelijk, door ons materiaal is absoluut een zeer goede stap. Met deze aanwinst is de productie capaciteit enorm en met 14 andere agenten van over de hele wereld dragen wij ons steentje bij. Wij hebben de contracten getekend voor de Benelux en Duitsland waar wij het agentschap hebben.

Het is voor ons een feestelijk moment die wij dan ook graag delen.

Wij nodigen iedereen uit om de volgende de website van Environmental paper eens te bezoeken om daar vele feiten te vinden over regulier papier.

IJzersterke mailing

mailing Germany

Onze Duitse agent heeft deze week een ijzersterke mailing de deur uit gedaan. Of misschien moeten we zeggen STEENSTERKE mailing! Want zij stuurde hun potentiële en huidige klanten deze marmeren plaat van 15 x 15 cm. Gaiakraft bestaat immers voor 80% uit steen.

De gene die Gaiakraft (StonePaper) gebruikt doet echt iets goeds. Want ten opzichte van het reguliere papier is het de beste keus om het milieu te ontlasten.

Opdrachtgever: Duitsland

In vogelvlucht

ballon dag

Op 9 – 11 oktober nam Gaia-Concept BV deel aan Milieu 2012 Tijdens deze dagen kon je een ballonvaart winnen om zelf te ervaren dat Nederland heel erg groen is. Dat zie je het beste vanuit de lucht! De ballonvaart werd gewonnen door De Groene Grachten.

Deze maand was het zo ver! Twee medewerkers van De Groen Grachten genoten volop van deze prachtige manier van vliegen. De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels die zich inzet voor verduurzaming. Voor meer informatie bezoek hun website.

Printmatters

adver

Printbuyer en Printmatters hebben de handen ineen geslagen en gaan door onder de naam PrintMatters!

In de eerste uitgave trekt BuhrmannUbbens en Proost en Brandt meteen de aandacht met hun aankondiging dat zij Gaiakraft in hun collectie hebben opgenomen.

Wij van Gaiakraft wensen PrintMatters heel veel succes met het nieuwe magazine!

TROUW / GAIAKRAFT

foto (2)

Ook TROUW ontdekte een groen product voor hun groene bijlage. Mooi artikel over Gaiakraft.
Hoe meer mensen het weten hoe beter voor ons milieu.

90 Jaar jong!

90 jaar

Wat doe je als je 90 jaar jong bent? Dan vier je toch een feestje. Vandaag is het een mijlpaal voor drukkerij Graficient te Almere want zij bestaan al 90 jaar!!

90 jaar jong betekent een enorme schat aan ervaring. Zoals ook staat beschreven in hun gloednieuwe uitgave is Graficient altijd bezig nieuwe markten te ontdekken. Vandaag de dag is bijvoorbeeld ons milieu erg belangrijk en ook daar spelen zij op in door gebruik te maken van Gaiakraft. Wij zijn dan ook meer dan trots dat zij hier een kolom aan hebben besteed. Bovendien tonen zij hiermee aan dat zij de tijd vooruit te zijn.

Dat maakt het verschil!!!

Wij van Gaiakraft feliciteren Graficient dan ook van harte!!!

Kwaliteits controle

Factory

Het jaarlijkse bezoek zit er weer op. Kwaliteit besprekingen op locatie in onze fabriek om zo onze klanten goed van dienst te kunnen zijn.
GaiakKraft (Stone-Paper) blijft een mooi product die zijn aandacht verdient.

En in de showroom van de fabriek ligt de fraai uitgevoerde PrintBuyer die is gedrukt door Ecodrukkers te Nieuwkoop met het binnenwerk van Gaiakraft.

Mei 2013

Goed om te weten

CMYK_BUPBVE

Goed om te weten. Over twee weken kun je Gaiakraft ook bestellen bij BuhrmannUbbens – Proost&Brandt. Gemak dient de mens.

CarePlus/Gaiakraft

Take care

Als u de website van CarePlus bezoekt zult u dit eerst lezen:
Het belang van een EHBO-set mag niet onderschat worden. Tijdens uw reis, in en om het huis of tijdens een buitensport is een klein ongeluk snel gebeurd. Daarom is het belangrijk altijd een EHBO-set in de buurt te hebben. Vooral in een warm en vochtig klimaat in de (sub)tropen kunnen wondjes snel gaan ontsteken.

CarePlus werd door drukkerij Grafinoord gewezen op het watervaste en milieu verantwoorde materiaal Gaiakraft. Uitermate geschikt voor de bijsluiter van hun EHBO-sets. CarePlus heeft hier dankbaar gebruik van gemaakt en zijn nu voorzien van de duurzame bijsluiters gemaakt van Gaiakraft.

Materiaal: 120 micron Gaiakraft
Druk: Grafinoord te Amsterdam
Opdrachtgever: CarePlus

Advertentie/Gaiakraft

advertentie

In de aanloop van de beurs milieu2012 plaatste wij deze fraaie advertentie in de Printbuyer. Voor iedereen die dit heeft gemist staat hij nu op ons blog.
Vergeet niet langs te gaan. Van 9 t/m 11 Oktober Milieu2012

Gaiakraft: Stand nummer 255

De onthulling

Blog Milieu 2012

Van 9 – 11 oktober neemt Gaiakraft deel aan Milieu 2012 ‘the one stop shop’ voor duurzaam ondernemen.

Na ons tipje van de sluier is het nu eindelijk zo ver, nog voor September! Ja, je ziet het goed! je maakt kans op een gratis ballonvaart.

Wat moet je daarvoor doen? Breng een bezoek aan onze stand en laat je gegevens achter. En wie weet ben jij degene die kan ervaren hoe groen Nederland is vanuit de lucht op een verantwoorde manier. Elke dag een kans

Zet het in je agenda. Graag tot ziens!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst

Logo Milieu drukwerkkwaliteit

Producten gemaakt van duurzame materialen en geproduceerd met minder energie en afval hebben de toekomst. Ondernemers spelen hiermee alert in op de toenemende vraag en hebben oog voor het maatschappelijk belang. Bovendien leidt een milieubewuste aanpak tot verlaging van de bedrijfskosten en versterking van de concurrentiepositie. 


Milieu 2012 is ‘the one stop shop’ voor duurzaam ondernemen, voor alle branches en overheden. Met specifieke themapleinen zoals over afval & recycling, (afval)water, lucht, geluid, bodem, veilig werken en duurzame mobiliteit. Met interactieve bijeenkomsten georganiseerd door o.a. VVM, VLM en NVRD. Ook Gaiakraft zal aanwezig zijn met zijn fraaie producten die een steentje bijdragen aan een betere toekomst. Uiteraard staan wij op het C2C gedeelte. Begin September zullen wij het standnummer hier vermelden.

Echt MVO? dan mag je dit niet missen!!!

Duitsland is er klaar voor!!

Fantastisch nieuws voor het milieu!!
Gaiakraft is definitief Duitsland in gestapt. Speciaal hiervoor hebben wij een kundige agent weten te vinden. De website is vertaald en inmiddels online.

Nu al wordt Gaiakraft ingezet op diverse gebieden in Duitsland.

1% for the planet

Het is goed om te weten waarom wij onder andere Gaiakraft vertegenwoordigen? Ter aanvulling van alle voordelen ten aanzien van het milieu is Gaiakraft ook lid van 1% for the planet. Dit is niet onbelangrijk en wij adviseren bedrijven die ook MVO minded zijn hier lid van te worden.

Want een steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat er straks een gezonde leefomgeving is voor onze kinderen, is het minste wat je kunt doen!

Informatie over Gaiakraft? Klik hier.

Run op Gaiakraft

Na een positieve tweede helft van 2011, waarin veel drukkerijen en eindgebruikers voorzichtige stappen richting GaiaKraft maakten, loopt het op dit moment storm.

Niet alleen blijven veel bedrijven maar ook instellingen Gaiakraft ontdekken, de orderstroom is nu echt op gang gekomen. Na de intensieve marktbewerkingen in 2011, gericht op de naamsbekendheid, kunnen we stellen dat ruim 70% van de grafische bedrijven Gaiakraft van naam en faam kent. Een bijzondere prestatie, die nu ook tot algemene acceptatie van het product leidt.

De vraag groeit vanuit bedrijven en instellingen naar Gaiakraft Dit komt mede doordat de orderstroom een bijzonder brede producttoepassing kent. Er worden visitekaartjes van gemaakt, maar ook brochures, boekwerken, verpakkingen, tassen en zelfs pakpapier. Enerzijds vanwege de bijzondere touch en feel van het product en anderzijds vanwege de specifieke kenmerken, zoals waterresistentie, scheurvastheid en milieutechnische voordelen.

Kortom, de groei is explosief, de huidige afnemers behouden duidelijk een voorsprong in de markt van nu.

Vacuumvormen / Gaiakraft

relief

Een proef bij de firma Depla met 400 micron Gaiakraft pakte zeer goed uit. Zie hier het resultaat. Vacuumvormen geeft een fantastisch resultaat. Mooie manier om Gaiakraft in te zetten.

Kaleidoscope / Gaiakraft / Frankfurt

Gaiakraft cadeau papier in Frankfurt op Paperworld bij Kaleidoscope van 28 t/m 31 Januari. Stand nummer 6.0 C06 Kom langs en aanschouw!

Duurzaam werken / Gaiakraft

Duurzaamwerken.nl besteed aandacht aan de tassen gemaakt van Gaiakraft. Zie deze link

Reisopera / Gaiakraft

Opera bags

Drukkerij Veltmann te Enschede bestelde tassen voor de Reisopera en kiest daarmee voor maatschappelijk verantwoord geproduceerde tassen. En dat kan alleen Gaiakraft zijn. Prachtige tassen van Gaiakraft.

Drukkerij Veltmann is een milieu bewuste drukkerij die zijn klanten het juiste advies geeft t.a.v. MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)

Kofferlabels / Gaiakraft

label suitcase kl

Rama Tours kiest voor kofferlabels gemaakt van Gaiakraft. Weer een voorbeeld van een prachtig duurzaam product. Maar niet alleen duurzaam, het is vuil en water bestendig. mooi stukje drukwerk op Gaiakraft!

C2C Zilver voor GaiaKraft

C2C news

Een belangrijke stap voor GaiaKraft. De fabriek heeft het Cradle to Cradle zilver certificaat gekregen. En dat wil wel wat zeggen. Een beter bewijs dat Gaiakraft een goede keus is is er bijna niet. Wij als alleen vertegenwoordiger van Gaiakraft (StonePaper) voor de Benelux zijn er erg blij mee.

Het is ook goed nieuws voor alle Gaiakraft gebruikers. Zij die al een bewuste keus hadden gemaakt krijgen hiermee een extra bevestiging. Zie ook C2C Expolab

Multichannel DM / Gaiakraft

NVMD

Met een meer dan tevreden gevoel sloten donderdag 13 oktober om 19.00 uur de deuren van De Kuip. De 7e editie van de Nationale Vakdag Multichannel DM zat erop. Omdat de organisatie koos voor duurzaamheid hebben zij besloten elke bezoeker een tas gemaakt van gaiakraft mee te geven. Een goede milieu bewuste keus die geheel in het MVO kader past.

Japanse Vouwwijze / Gaiakraft

drukmotief

JAPANSE VOUWWIJZE met 350 micron Gaiakraft.
In opdracht van Drukmotief bv te Apeldoorn heeft drukkerij Roelofs te Enschede wederom een prachtig staaltje drukwerk geleverd. Het binnenwerk is gedrukt op 350 micron Gaiakraft en alle toepassingen zijn succesvol uitgevoerd. Japanse vouwwijze, bijzonder stanswerk en prachtig drukwerk.
Weer een milieu verantwoorde toepassing door het gebruik van Gaiakraft.

Fotografie: Voermans van Bree (Arnhem). Ontwerp: Puntwee Visuele communicatie (Elst). Druk: Drukkerij Roelofs (Enschede). Afwerking: Hanboekbinderij Distelkamp (Dodewaard) en drukkerij Advadi (Westervoort)

ProQu doet proef met Gaiakraft

ProQu boekje blog

ProQu te Eerbeek heeft een lijmproef gedaan met Gaiakraft. De cover is van 350 micron Gaiakraft en de binnenbladen 200 micron. De proef was zeer geslaagd. U als drukkerij heeft er dus weer een adres bij als het gaat over afwerking van uw fraaie drukwerk op Gaiakraft.