Gunter Pauli

gunter

Wist je dat Gaia Concept BV sinds een maand een samenwerking heeft met Gunter Pauli. De schrijver van het boek ‘The blue economy’en mede oprichter van ZERI

Gunter is onder andere de aanjager van Stone Paper.

Deurhangers

doorhanger

Een trendy hotel met een trendy deurhanger. Gekozen is voor een aparte vorm. Een bewuste keus om Stone Paper te gebruiken. Het gaat veel langer mee wat de duurzaamheid vergroot en het feit dat het vermijden van karton hoog in het vaandel stond maakte de keus nog makkelijker.

Materiaal: 350 micron Stone Paper
Druk: Prezco Print Media

DZyzzion

Visitekaartje

Of het nu gaat om duurzaam ondernemen, duurzame gebiedsontwikkeling of andere duurzame zaken, het gaat in de eerste plaats om het maken van bewuste keuzes. Dat is niet altijd eenvoudig, want duurzaamheid is een breed begrip. DZyzzion heeft de kennis, de ervaring en de tools die u nodig heeft om uw plannen te realiseren en klaar te zijn voor de toekomst!

Dit is de tekst waarmee Dzyzzion begint op hun website. Hun website spreekt boekdelen en hoe logisch is het dan om je visitekaartjes en enveloppen in het meest verantwoorde materiaal te laten uitvoeren?

Item: visitekaartjes
Materiaal: 300 micron Stone Paper
Druk: Prezco Print media

Deurhanger ook in Duitsland

Deurhanger

We zien het nog veel te vaak in hotels, deurhangers gemaakt van karton. De deurhangers van karton gaan niet erg lang mee en zijn zeker niet duurzaam. Bovendien is de productie van papier/karton een aanslag op het milieu. In Nederland deden wij het al maar nu zijn ze er ook in Duitsland.

Via onze Duitse agent zijn deze deurhangers gedrukt door Aprintia in Duitsland.

Voordelen: tijdens productie geen bomen gebruikt, geen water en geen bleekmiddelen. Makkelijk schoon te maken met water dus vele malen te gebruiken.

Materiaal 300 micron Stone Paper
Druk: Offset (incl. zilver)

Golf score

Golf card

Dit is de uitslag van het drukwerk. Een Golf score kaart. Ideaal voor buitengebruik. Want een regenbui maakt niet uit. Waterproof en zeer milieu verantwoord.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Uitvoering: Aprintia te Duitsland

YAMYAM

Ramyun

De menukaart van YAMYAM Berlin is gemaakt van Stone Paper. Makkelijk schoon te maken en het maakt deze kaart niets uit of je water of een andere vloeistof over hem heen gooit want het is waterproof.
Dat er dan ook nog een verlaging van de footprint is bereikt door niet te kiezen voor regulier papier is natuurlijk fantastisch.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Gedrukt door: Aprtintia

Ook op Stone Paper drukken?

NOTFALL-PASS

Noodpas

Het Deutsche Lebens-Retungs-Gesellschaft koos voor een pas die waterproof is en lang meegaat. Zo kwamen zij via onze Duitse agentschap op Stone Paper. Zie hier het resultaat van het waterproof pasje.

Uiteraard zijn de milieu technische voordelen een zeer belangrijk element.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Uitvoering: Duitse agentschap te Mannheim
Drukkerij: Aprintia GmbH

Specialist in Enveloppen

Keiren enveloppen

Op het gebied van enveloppen heeft Keiren unieke mogelijkheden in huis. Dankzij hun uitgebreide expertise vertalen zij uw speciale wensen altijd in een envelop waarmee u uitstekend voor de dag komt.

En nu hebben zij dan ook een heel speciaal materiaal gebruikt voor hun enveloppen. Keiren is de eerste die STONE PAPER enveloppen machinaal heeft verwerkt. Automatisch gelijmd en fantastisch afgewerkt. Een staaltje vakmanschap waar wij U tegen zeggen.

De meest verantwoorde envelop ter wereld!
Geen bomenkap, geen water verspilling en geen gebruik van chemische middelen.

Materiaal 160 micron Stone Paper
Geproduceerd door: Keiren Speciaal enveloppen

Groenste fabriek

UNIPRO

De Groenste fabriek van Unipro.

De kracht van het bedrijfspand van Unipro is te vinden in de uitgekiende combinatie van verschillende energiezuinige en duurzame maatregelen. Berekeningen van GPR-gebouw tonen aan dat Unipro een “rapportcijfer” haalt van 8,66 voor haar duurzaamheidsprestaties.

De hier getoonde tassen gemaakt van Stone Paper sluiten daar uiteraard prima op aan.

Opdrachtgever: Zeqer
Materiaal: 200 micron Stone Paper

LuftHansa tassen

LH Bags

Voordat je vliegt met LuftHansa koop je misschien wat in hun shop. LuftHansa is serieus bezig met bewust ondernemen. Met name als het de footprint betreft. Dus als je dan wat koopt krijg je geen tas van papier maar van Stone Paper. Ja, voor 80% steen.

Geen bomen kap!
Geen water verspilling!
Geen chemische middelen!

Materiaal: 200 micron Stone Paper

Schiphol media

KLM Labels

Ook Schiphol media maakt gebruik van Stone Paper. In opdracht van Schiphol media heeft Mazeline deze zogenaamde USB houders laten produceren.

Materiaal: 300 micron Stone Paper

Het is “De Zaak”

De Zaak

Het is DE ZAAK die een primeur heeft.

Zij besloten om maar liefst 10.000 pocket magazines uit te geven geheel gedrukt op Stone Paper. Het magazine ploft woensdag 7 mei op de mat van 8.000 ondernemers. Na een Bevrijdingsdag, wat een bijzondere herinnering is, zal er ook een herinnering zijn aan De Zaak die hiermee een duidelijk statement maakt. Laten we bossen bevrijden van bomenkap!!

Niet alleen de bomen maar ook het water en de bleekmiddelen die ontbreken bij het productie proces maken het een zeer verantwoorde stap. Bovendien is het energie verbruik vele malen lager dan bij de productie van regulier papier.

Formaat: 17 x 12 cm
Aantal pagina’s: 88

Uitgave: De Zaak
Druk: Ecodrukkers
Materiaal: Cover 200 micron Stone Paper. Binnenzijde 120 micron Stone Paper Geleverd door: Gaia-Concept.nl

Brochure Duitsland

20140415_115332

Ook onze agent in Duitsland is weer druk bezig met de brochure. Deze brochure is uiteraard uitgevoerd in Stone Paper.

Materiaal: 200 micron Stone Paper

Bavaria

Sheets A5

Bavaria deed het al eerder. Het inzetten van Stone Paper. Destijds was het een kratwikkel gemaakt van Stone Paper.

Dit keer is het een introductie van hun nieuwe drank! Gedrukt op 300 en 350 micron Stone Paper!!

Meer informatie vind je hier

Stone paper BIG SHOPPER

shopping bag

Uniek item. Veel MVO bedrijven gebruiken al de tassen gemaakt van Stone Paper. De tassen kunnen breed worden ingezet.

Maar wat nu als je een big-shopper wilt hebben die een flink gewicht kan dragen? Dat kan nu met deze fantastische big-shopper die voor het grootste gedeelte bestaat uit 250 micron Stone Paper. Draagkracht tot 18 kilo!!

De tassen zijn zeer duurzaam! In tegenstelling tot bijvoorbeeld de reguliere (PP NON Woven) boodschappen tassen hopen zich hier geen bacteriƫn op. De tas is ook makkelijk met een sopje schoon te maken waardoor de levensduur aanzienlijk is.

Meer informatie bel 06 51 904 940

Ratingen

stadtwerke

In Ratingen zul je de tassen gemaakt van Stone Paper ook tegenkomen. Deze zeer fraaie tassen zijn in opdracht van Stadtwerke gemaakt via ons agentschap in Duitsland.

Duitsland is al aardig groen, maar het wordt steeds beter.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Verzorgd door: Stone Paper agent Duitsland

Geproduceerd voor: Stadtwerke Ratingen

De Groenegrachten

Groenegracht

De Groene Grachten is een initiatief van Wubbo Ockels met als doel de Amsterdamse binnenstad te verduurzamen. Op dit moment ontwikkelen zij een totaalpakket om zelf groene energie op te wekken en te besparen in een pand. Hiermee laten zij zien dat zelfs grachtenpanden te verduurzamen zijn.

Op 13 maart was de lancering van de Groene menukaart die uiteraard op Stone Paper is gedrukt. Want het gaat immers over duurzaamheid.
De opkomst was geweldig!

Opdracht: De Groenegrachten
Materiaal folder: 200 micron Stone Paper

Ondernemend Nederland Innovaties

closeupu

Op zondag 6 April zijn wij te zien in het programma innovatie op RTL7 om 10.00 uur. Hier zien jullie een glimp van onze fabriek waar het Stone Paper wordt gemaakt.

Zaterdag 12 April is de herhaling te zien om 13.00 uur, eveneens op RTL7

Schrijf het in de agenda.

Tassen

HWK bag

Deze fraaie tassen zijn voor een Duitse klant gemaakt. Ook zij kozen voor een duurzaam en verantwoord materiaal.

Materiaal: 200 micron Stone Paper

Coco brick

banderol

COCO BRICK. Een perfecte voeding voor planten. Deze banderol gaat om het kokos blok dat in gedroogde vorm wordt verkocht. Er is gezocht naar een stevig materiaal dat tegen vocht kan en tevens milieu verantwoord is. De keus was uiteindelijk eenvoudig mede dank zij het goede advies van drukkerij van Mierlo.

Het druk resultaat op het 200 micron Stone Paper is zeer geslaagd.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Druk: Drukkerij van Mierlo

WE did it again

hangtags

Wederom zijn de etiketten voor de winkelketen WE gedrukt door drukkerij Zwaan.

En weer is er gekozen voor 200 micron Stone Paper. Een mooi resultaat op een verantwoord materiaal.

Ook op Stone Paper drukken? Neem contact op met drukkerij Zwaan.

Informatie over Stone Paper? Bezoek onze website.

Kinderboekjes

Children books

Al eerder zijn deze kinderboekjes gedrukt op Stone Paper in de Duitse taal. Ook nu weer een her order maar dit keer in een andere taal. Het boekje is waterproof en kan bij het zwembad of in bad worden gelezen.

Een milieu bewuste keus.

Materiaal: 200 micron Stone Paper

Meer weten over Stone Paper? Bezoek dan onze website

Wijn etiketten

Labels

In Nieuw Zeeland is onze agent zeer succesvol met het maken van Wijnetiketten gemaakt van Stone Paper. Een duurzame keus. De lijmlaag is op waterbasis en eveneens milieu vriendelijk. Omdat de etiketten water vast zijn is de toepassing des te meer een pre.

De eerste testen zijn nu ook in Duitsland gedaan en ook daar ziet de toekomst er positief uit.

Meer informatie over Stone Paper bezoek onze website

De Bank / Stone Paper

kaart

Steeds meer banken zien in dat zij het voortouw moeten nemen. Ook de Volksbank in Duitsland ziet in dat dit belangrijk is. Soms zijn het kleinere dingen zoals een fraaie plattegrond met daarin 15 punten om te ontdekken in de nabije omgeving van Ulm-Biberach. En dat doe je bij voorkeur op de fiets met een map gemaakt van steen. Dus geen papier maar steen!

Ook erg handig omdat het waterproof is.

Materiaal: 160 micron Stone Paper

Natural / Stone paper

label natural

Het lijkt een natuurlijke keus om Stone Paper te kiezen. En het lijkt er ook op dat steeds meer mensen dat beseffen. Weer een voorbeeld van een weloverwogen keuze.Labels gemaakt van 200 micron Stone Paper.

Watervast, geen bomenkap, geen gebruik van water of bleekmiddelen en minder CO2 uitstoot dan tijdens de productie van papier.

Meer informatie: Gaia-concept.nl

Het goede doel

Puzzelboek

Behalve onze bijdrage om het milieu te ontlasten besteden wij ook graag aandacht aan het goede doel.

Door het plaatsen van een advertentie dragen wij bij aan een gratis puzzel- en kleurboeken voor kinderen in ziekenhuizen en medisch kinderdagverblijven.

Voor meer informatie bezoek de website van KinderpuzzelNederland

KLM Kofferlabels

kofferlabels

Elk jaar neemt de KLM deze blanco kofferlabels af van drukkerij van Mierlo. Een fantastische keus om voor dit duurzame en milieu ontlastende materiaal te kiezen.

Voordelen: stevig (250 micron), grootste deel gemaakt van steen, watervast, geen bomenkap en nog veel meer.

Meer weten over de voordelen van Stone Paper ga dan naar de website van Gaia-Concept BV

Promotas

Promo bag

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer tassen geproduceerd van Stone Paper. Dat is een goed teken want daarmee besparen we een groot deel van ons milieu t.o.v. het normale papier.

Voor degene die interesse heeft om ook zijn tassen uit te voeren in Stone Paper hebben wij deze fraaie Promo-bags. De tassen worden geleverd door Advantage-design.

Materiaal: 200 micron Stone Paper

Queen of flowers

labels 2

Wederom een bewuste keus. Labels gemaakt van Stone Paper. Drieluik boekjes gemaakt voor een klant van de firma Dillewijn Zwapak.

Waterproof en milieu bewust.

Materiaal: Stone Paper 200 micron
Opdrachtgever: Dillewijn Zwapak

Orchidiva / Stone Paper

Labels

Na de fantastische potcovers zijn er nu ook grote aantallen labels gedrukt op Stone Paper voor de glastuinbouw. De klant van de firma Dillewijn Zwapak koos bewust voor een natuurlijke aanpak. Bovendien is het zeer welkom dat het materiaal goed bestand is tegen de vochtige omgeving waarin het wordt gebruikt.

De labels zijn per stel in elkaar geschoven waardoor er een klein boekje ontstaat. Vervolgens gaat er een stokje door het kruisgaatje en het product is compleet om bij de orchidee gestoken te worden.

Materiaal: 200 micron Stone Paper
Uitgevoerd door: Dillewijn Zwapak